Je boek komt er nooit als je in je patronen blijft hangen…
03 maart 2020 
2 min. leestijd

Je boek komt er nooit als je in je patronen blijft hangen…

Het is alweer een poosje geleden…..Ik was met mijn kinderen en kleinkinderen vanwege mijn verjaardag een weekend in een Centerparcs huisje. In zo’n park met een prachtig subtropisch zwembad. In dat zwembad waren verschillende glijbanen. Een daarvan was zo’n korte glijbaan die bijna loodrecht naar beneden ging. Als je ervan afgleed kwam je met een harde plons in een grote bak water terecht.

Mijn kinderen en kleinkinderen gingen onverschrokken die glijbaan af en natuurlijk moest ik met ze mee. Daar zat ik in mijn badpak bovenaan op die glijbaan. Terwijl ik mij stevig vasthield aan het hekwerk, keek ik naar beneden naar het water. Poeh hé, dat was wel even wat. Er popten allerlei gedachten op in mijn hoofd. ‘Wat nou als ik op iemand anders terecht kom, wat als ik niet boven kom drijven, wat als….’. De stroom gedachten maalden rond in mijn hoofd en ondertussen bleef ik mezelf moed in praten om gewoon te gaan: ‘hup Veron, laat los, ga glijden, zo moeilijk is het niet, iedereen doet het’.

Mijn schoondochter stond aan de andere kant van de bak met water met haar smartphone in haar hand klaar om het memorabele moment vast te leggen. Het moment waarop ik van de glijbaan zou afglijden. Maar ik gleed niet. Er ging een uur voorbij. ‘Mam, ga de trap maar weer af, je glijdt toch niet’, hoorde ik mijn zoon zeggen. Dat was mijn eer te na. ‘Jawel, jawel, ik ga echt glijden’, riep ik terug. En waar ik een uur over had zitten treuzelen was in een luttele seconde opgelost toen ik mijn handen los maakte van het hekwerk. Ik gleed met een plons het water in, raakte niemand aan en kwam gewoon weer boven.

Was dit nu alles? Nu ik ‘door was’, durfde ik het meteen opnieuw te doen. Het was een appeltje-eitje voor me geworden.

Wellicht vraag jij je af waarom ik dit verhaal vertel. Dat zit zo. Van de week dacht ik terug aan deze vroegere ervaring en ik ontdekte een patroon in dat ‘in de startblokken staan, maar niet gaan’. Precies hetzelfde patroon doe ik namelijk de laatste tijd in mijn bedrijf. Ik heb allerlei ideeën, word er ook enthousiast van, denk na over de uitvoering, en dan stokt het. Ik kom niet in beweging. Dat schiet van geen kant op. Het maakt me onzichtbaar en er gaat niets stromen. Totdat ik loslaat en ervoor ga!

Herken jij je in mijn verhaal? Bruis jij ook van de ideeën maar voer je er geen een vanuit? Wil je al heel lang dat boek schrijven maar komt het er maar niet van? Ik weet precies waar de schoen wringt en help je graag om in beweging te komen. Met mijn ‘no-bullshit’ aanpak kijken we samen welke eerste stap jij kunt zetten om Zakelijk Zichtbaar te worden met je eigen boek >>.

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo’n patroon hebt waardoor je veel minder voor elkaar krijgt dan je zou willen. Of misschien heb je er al een oplossing voor gevonden en bloei je voluit. Fijn als je het hieronder wilt delen. Dank je wel daarvoor.
Over de schrijver
Ik help vrouwelijke ondernemers om met Canva, Marketing en de juiste Mindset hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen.
Reactie plaatsen