7 belangrijke voordelen van Canva
05 maart 2024 
in Canva
3 min. leestijd

7 belangrijke voordelen van Canva

Canva is een krachtige ontwerptool voor zowel beginnende ondernemers als voor gevorderde. De tool stelt je in staat om ‘outstanding’ grafische content te creëren. Canva biedt heel veel voordelen. In dit blog staan zeven belangrijke voordelen die Canva tot een onmisbaar instrument maken voor ondernemers die zelf aan de slag willen met hun marketing.

1 - Canva is gebruikersvriendelijk
Je hebt geen ontwerpkennis nodig om in Canva opvallende afbeeldingen en presentaties te maken. Canva werkt met categorieën en zoekwoorden. Er is heel veel materiaal te vinden dat voor verschillende doeleinden te gebruiken is, zoals social media, presentaties, posters en meer. Een groot voordeel van Canva is dat je er niet over na hoeft te denken om je werk op te slaan. Dat doet Canva zelf voor je. Alles wordt in overzichtelijke items gezet, video’s onder video’s, afbeeldingen onder afbeeldingen, en je eigen designs zijn ook heel eenvoudig terug te vinden. Als je langer met Canva werkt krijg je steeds meer ontwerpen in de Canva omgeving. Het is aan te raden om vanaf het begin af aan te werken met een mappenstructuur. In de mappen kun je werken met submappen, zodat je snel je ontwerpen boven tafel krijgt.

2 - Canva heeft een mega grote bibliotheek
In Canva vind je ontelbare sjablonen, elementen, video’s, foto’s en nog veel meer. Je mag heel veel gratis gebruiken. Het is een fluitje van een cent om alles aan je eigen stijl en voorkeuren aan te passen. Je kunt de kleuren en lettertypes veranderen, er dingen vanaf halen en eraan toevoegen. Er zijn vormen, tabellen, lijsten, rasters, stickers en grafieken. Allemaal te gebruiken en allemaal aan te passen aan je eigen voorkeuren.

3 - Canva animatie
Je hebt de mogelijkheid om leuke animaties aan je ontwerp toe te voegen, waardoor ze dynamisch en nog meer een eye-catcher worden. Animaties kun je aan een hele pagina toekennen, aan afzonderlijke elementen en ook aan video’s. Er zijn 17 voorgeprogrammeerde animaties en er is de optie om zelf een animatie toe te voegen. Canva’s animatiemogelijkheden tillen je ontwerpen naar een hoger niveau. Met al die prachtige effecten en bewegingen trek je de aandacht van je doelgroep en laat je een blijvende indruk achter.

4. Duizenden video voorbeelden en handige editor
Er staan honderden zo niet duizenden video’s in Canva die je allemaal kunt gebruiken. Je kunt ook je eigen video’s uploaden en die in een mooi design zetten. Soms heb je uit een video maar een klein stukje nodig. Geen probleem; het inkorten van een video is appeltje-eitje. Daarnaast heeft Canva een indrukwekkende video-editor waarmee je allerlei dingen kunt doen om je ontwerp er super professioneel uit te laten zien. Zo kun je intro’s en outro’s maken bij je video’s. Je kunt jezelf opnemen, je scherm opnemen of allebei. Er zitten verschillende functionaliteiten in de video-editor, zoals tekst-overlay, muziekintegratie en meer. Met de Canva videobewerkingstool vertel je jouw verhaal met visuele flair.

5. Talloze geluidsopnames
Ook met geluiden kun je alle kanten op binnen Canva. Bij audio vind je een scala aan geluiden die je kunt toevoegen aan je ontwerp. In de gratis versie zijn een beperkt aantal geluiden beschikbaar, maar ze zijn er wel. Het interessante is dat het integreren van geluidselementen je creativiteit activeert. Of het nu gaat om het toevoegen van achtergrondmuziek aan een presentatie of een pakkend deuntje in een social media-post, je ontwerpen worden niet alleen visueel maar ook auditief boeiend.

6. Apps van andere partijen
Het mooie van Canva is ook dat talloze andere partijen apps kunnen toevoegen die je nog meer mogelijkheden geven om jouw design te perfectioneren. De samenwerkingsverbanden die Canva heeft zijn bijna niet meer te tellen. Zo is er bijvoorbeeld een app om je eigen QR-code te maken, een app om op een hele simpele wijze kleurennuances boven water te toveren en een app om in één keer een bulk afbeeldingen te maken die je kunt posten op je social media.

7. Constante Canva-updates (onder andere met Artificial Intelligence AI)
Een van de leuke dingen van Canva is dat het programma zich doorontwikkeltd. Er zijn veel Canva-deskundigen die hun wensen naar voren mogen brengen, waardoor de functionaliteiten van Canva alleen maar toenemen. Zo werkt Canva sinds kort bijvoorbeeld ook met AI waarmee je afbeeldingen kunt creëren die je in je stoutste dromen niet zelf had kunnen bedenken. En er blijven maar updates komen. Soms grote, soms kleine, maar allemaal bedoeld om jouw designontwerp zo simpel mogelijk te maken.

Naast deze 7 voordelen zijn er nog veel meer te noemen. De conclusie is dat Canva een onmisbare tool voor je marketing is. Je kunt er moeiteloos professionele content mee creëren waarmee je opvalt in de grote hoeveelheid online informatie.

Over de schrijver
Ik help vrouwelijke ondernemers om met Canva, Marketing en de juiste Mindset hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen.
Reactie plaatsen